De Draaijer Group lanceert Building Leisure

Na negen jaar ontwikkelen en realiseren van het mooiste dierenpark van Europa, WILDLANDS start ik onder de vlag van de Draaijer Group de nieuwste dochter Building Leisure. Tijdens deze intensieve en leerzame periode werkte ik vanaf het begin nauw samen met Peter Ruchti die de rol van projectdirecteur vervulde. Peter en een aantal van zijn collega’s van draaijer+partners vanuit de bouwkant en ik met vanuit mijn leisure specialisme. Dezelfde drive, ideeën en uitgangspunten, met één doel voor ogen: een prachtig dierenpark realiseren met de juiste ambitie en kwaliteit, binnen de tijd en het beschikbare budget. We hebben in die periode wel eens gekscherend gezegd: “Hier moeten we in de toekomst meer mee doen”. Zie hier het resultaat: de oprichting van Building Leisure. Een nieuw bedrijf dat leisure ademt en met jarenlange ervaring en de juiste ontwikkel- en bouwkennis complexe leisure opdrachten tot een succes maakt.

Building Leisure werkt aan Serious Fun
Consumenten vragen om nieuwe belevingen en ervaringen. Maar hoe zorg je ervoor dat fantasierijke plannen veranderen in een renderend businessmodel, dat ook op de lange termijn beheersbaar en succesvol is? Bij Building Leisure zijn we bezig met de serieuze kant van vrije tijd. In het spanningsveld tussen droom en werkelijkheid zijn wij de regisseur van realistische projecten.

Binnen de Draaijer Group is met name draaijer+partners al jaren actief in de leisure markt. Van musea tot theaters, van dierenparken tot voetbalstadions. Om deze leisure expertise een gezicht te geven en alle vakmanschap van de organisatie ook echt samen te brengen worden vanaf nu alle leisure activiteiten vanuit Building Leisure georganiseerd. Doel hiervan is om naast de activiteiten in Nederland ons ook sterker te kunnen richten op het buitenland.

Building Leisure voegt creativiteit en realisme samen
Leisure is beleving. Voor het creëren van de uiteindelijke beleving is de samenhang tussen conceptontwikkeling, realisatie en exploitatie cruciaal. Het hier op sturen is een aparte tak van sport. In dit speelveld zijn wij de regisseurs die het maximale resultaat realiseren met inbegrip van de traditionele drieluik kwaliteit, tijd en geld. De benodigde expertise brengen we aan tafel en laten we samenwerken met de creativiteit om te komen tot een haalbare en maakbare businesscase. We blijven betrokken tot en met de operationele exploitatie. Ons doel is de droom van onze opdrachtgever waar te maken. Serious Fun is Serious Business.

Opdrachten
Nog voor de start van Building Leisure zijn we benaderd door This Is Holland in Amsterdam. Een attractie met een panoramavliegsimulator langs vele mooie locaties in Nederland. Inmiddels zijn we hier enige tijd vol overgave bezig en ondersteunen we een geweldig team om de organisatie te optimaliseren. Vanuit de Draaijer Group zijn we lopende opdrachten aan het versterken, zo werken we aan de voetbalstadions van VVV-Venlo, SC Cambuur en FC Emmen. Ook waren we al betrokken bij een aantal nieuwe concepten, waarbij we het concept en de haalbaarheid aan het verdiepen zijn. Ook hier wordt weer nauw samengewerkt met financiers, exploitanten en (concept)ontwikkelaars.

Benieuwd naar de aanpak en de diensten van Building Leisure? Wij komen graag kennis maken en vertellen over onze kennis van en ervaring met leisure projecten en alle vragen te beantwoorden.

Geschreven door: Frankwin van Beers

“Leisure vereist het maximale in creativiteit maar ook in haalbaarheid. Nergens is de samenhang tussen concept en financiële haalbaarheid en maakbaarheid zo delicaat.” Peter Ruchti - directeur Building Leisure

Gerelateerde blogs

mei 2023

ADG en Draaijer Group bundelen krachten

Draaijer Group – en alle labels die hieronder vallen, waaronder Building Leisure – worden overgenomen door ADG dienstengroep. Door de…

januari 2022

Customer Journey als uitgangspunt voor onderwijs

Als je iemand vraagt: ‘hoe was je schooltijd?’ komt er altijd een antwoord over de beleving. Waarom heeft het onderwijs…

december 2020

Wat kan de leisure sector leren van de traditionele bouw- en vastgoedmarkt?

De leisure sector is als geen andere sector in staat om belevingen en positieve gebruikservaringen te creëren en realiseren. Omgevingen…